Description
Biała czekolada do piciaCzekolada białaOpakowanie: granulki 200gPrawdziwa gęsta, biała czekolada do pica na gorąco, wyrabiana rzemieślniczymi metodami w sercu Beskidu Żywieckiego. Rafinowana i konszowana min. 48h. Gęsta, słodka i kremowa czekolada na gorąco z pewnością poprawi nastrój w chłodniejsze dni.Dzięki dużej zawartości masła kakaowego (30%), czekolada biała do picia Beskid Chocolate jest wyjątkowo intensywna i kremowa. Charakteryzuje się delikatnym kakaowym aromatem.Skład: cukier, mleko pełne w proszku, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa.PrzygotowaniePodczas przygotowywania należy uważać aby nie doprowadzić czekolady do wrzenia, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 stopni cały czas powoli mieszając.Przedstawiamy 2 propozycję przygotowania czekolady na gorąco.Propozycja 1Filiżanka bardzo gęstej ciemnej czekolady. Porcja 140 ml – filiżankaPrzygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 30% i 40 ml mleka). Dodaj ok. 70 gr czekolady.Podgrzewaj do ok. 60 – 70 stopni powoli mieszając, aż do momentu, kiedy czekolada rozpuści się.Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.Propozycja 2Kubek ciemnej czekolady do picia Porcja ok. 230 ml – kubekPrzygotuj 200 ml mlekadodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 gr).Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.
odwrócona technologia, zwroty oficjalne po angielsku, akcesoria do parzenia kawy, praca przy komputerze przerwy, smaczne herbaty, przepis na kawe rozpuszczalną, herbata zielona właściwości lecznicze, gdy mocz się pieni