Description
Inka bezglutenowa kawa zbożowa to produkt wyprodukowany ze zbóż jęczmienia i żyta. W procesie jego produkcji gluten jako nierozpuszczalna w wodzie część ziarna, zostaje oddzielony i usunięty z produktu. Produkt jest każdorazowo kontrolowany i posiada symbol przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny. Program ten jest prowadzony przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią. Wyroby posiadające ten symbol, nie zawierają więcej niż 20 ppm glutenu (0,02 %) co potwierdzają badania w akredytowanym laboratorium. W kawie zbożowej znaleźć można witaminy z grupy B, składniki mineralne: potas, fosfor, magnez. Witaminy z grupy B wspomagają pracę układu nerwowego, odpornościowego, są ważne dla wyglądu skóry i włosów. Kawa zbożowa zachwyca smakiem także w połączeniu z lodami, cynamonem, imbirem, miodem.
tupinamba top quality, espresso classico, nie przyswajanie wapnia przez organizm, porównanie ekspresów saeco, 2gr, woda w butlach 19 l, kawa latte ekspres, jak poprawić wizerunek firmy
yyyyy