Description
Kakao Mielone 20-22% Tłuszczu BIO 250g – NatVita Opis produktu Kakao Mielone 20-22% Tłuszczu BIO marki NatVita to ekologiczne kakao mielone otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Kakao powstaje z nasion kakaowca i jest stosowane jako bazowy składnik wielu wyrobów cukierniczych, między innymi czekolady, polew oraz różnego rodzaju napojów. Ziarno kakaowca charakteryzuje się zawartością wielu witamin, mikroelementów i zdrowych tłuszczów. Zawiera również epikatechinę, flawonoid, który jest naturalnym przeciwutleniaczem oraz anandamid, który powoduje uczucie szczęścia, radości i błogości. Posiada w swoim składzie kofeinę i teobrominę, które dodają organizmowi energii. Masa netto: 250g Składniki Kakao ziarna (Theobroma cacao L.) mielone, alkalizowane* 100% *certyfikowany składnik ekologiczny Wartość odżywcza Wartości odżywcze w 100g Wartość energetyczna 1615,6 kJ / 389 kcal Tłuszcz 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13 g Węglowodany 12,6 g w tym cukry 1,2 g Błonnik 27,6 g Białko 12,6 g Sól 0,03 g Sposób użycia Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady. Informacja alergenna Brak Zalecane warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Szczegóły produktu Parametr Informacja Certyfikat BIO Tak Kraj Producenta Polska Kraj pochodzenia składników Peru Wegetariański Tak Wegański Tak
dobra kawa ziarnista, pączki blog, butelki z filtrem opinie, piernik świąteczny z powidłami, nowoczesny ekspres do kawy, zaparzacz do kawy moka, jaka kawa na espresso
yyyyy