Description
Zestaw startowy do Yerba Mate Chimarrao:Yerba Mate Barao de Cotegipe Organica – 1 kgPorongo Yacuy zieloneBombilla Bola Negro w zestawie ze szczoteczką 21 cmNa zdrowie!
Yerba Mate Barao Chimarrao Organic 1kgBrazylijska bardzo drobno zmielona Chimarrao to mate o wyjątkowo łagodnym smaku. Zielona mate to 70% listków zmielonych na pył oraz 30% grubych łodyżek. Aby delektować się smakiem tej dość dobrze pobudzającej ervy, stosuje się długie bombille z okrągłym płaskim sitkiem lub wszelkiego rodzaju kawiarki i dzbanki ciśnieniowe. Ten rodzaj mate nie jest poddawana procesowi dymienia czy leżakowania, dlatego ma świeży, trawiasty smak. Jest hodowana organicznie, to znaczy, że do jej produkcji nie używano sztucznych nawozów i środków ochrony roślin. Posiada certyfikat ECOCERT.Jak przygotować yerba mate chimarrãoJest to wymagająca mate. Można ją przygotowywać tylko po brazylijsku, czyli metodą chimarrão, co oznacza, że susz należy wsypać do dużego naczynia. Mate ma być po jego jednej stronie, a po drugiej należy zachować pustą przestrzeń, którą następnie zalewamy ostudzoną wodą. Gdy już doczekamy się momentu, w którym mate nasiąknie wodą, należy umieścić w naczyniu bombillę z okrągłym i płaskim, dużym filtrem. Przesuwamy mate na jedną stronę tak, aby opierała się sitkiem o susz, aby wytworzyć tak zwany kopczyk. Wtedy należy całość uzupełnić wodą. Może być wiele razy zalewana, aż uznamy, że smak i aromat całkowicie się wypłukały.Więcej o yerba mate chimarrao i sposobie jej zaparzania dowiecie się z podstrony:Chimarrao – zielone szaleństwo
Bombilla BOLA NEGRO ze szczoteczką (czarny kamień) – dł. 21 cmZnalezienie odpowiedniej bombilli dla każdego z nas jest niemałym wyzwaniem.Jakkolwiek jednak z czystym sumieniem możemy polecić Państwu, niezależnie nawet od preferencji i gustu, produkt tutaj prezentowany, czyli bombillę BOLA NEGRO o długości 21 cm. Jest ona zakończona płaskim sitkiem o średnicy 28 mm z możliwością jego odkręcenia. Wyrób ten został w stu procentach wykonany ze stali chirurgicznej INOX, dzięki czemu można mieć pewność, co do jego wysokiej jakości. Model BOLA NEGRO został zaprojektowany bardzo estetycznie i posiada liczne żłobienia na ustniku wraz z dwoma pierścieniami chłodzącymi, między którymi umieszczony został piękny czarny kamień. W bombillach niezwykle istotnym czynnikiem jest dobra filtracja, która w tym modelu stoi na naprawdę niesamowitym poziomie.Bombilla BOLA NEGRO poradzi sobie nawet z najbardziej zmieloną yerba mate, jaka tylko istnieje.Ten typ bombilli posiada zdecydowanie najlepsze i zarazem silnie wypolerowane ustniki. W komplecie znajduje się także bardzo praktyczna szczoteczka do czyszczenia tego przyrządu, zaś całość zapakowana została w gustowne i zarazem eleganckie, białe, tekturowe pudełeczko z wkładką. Myć wodą z detergentem. Zalecane jest czyszczenie za pomocą szczoteczki do czyszczenia bombilli.
Klasyczna egzotyczna tykwa koloru zielonego – Yacuy Porongo Green Picie yerba mate z tykwy Porongo dostarcza dodatkowych wrażeń estetycznych i smakowych.Oryginalna tykwa, od jednej z najlepszych brazylijskich plantacji o wyjątkowym kształcie ułatwiająca przygotowywanie mate typu chimarrão. Do tej drobno mielonej, puszystej yerba mate, popularnej w Urugwaju i Brazylii wystarczy zachęcić raz ;_). Matero jest robione ręcznie. Posiada grube naturalne ścianki. Cuia, bo tak nazywa się tykwy typu porongo posiada dość szeroki oraz obrobiony metalem kołnierz, który pozwala na usypanie charakterystycznego kopczyka. Do naczynka doskonale pasują rurki typu bomba, o długości co najmniej 20 cm.Wysokość naczynka: ok. 12-15 cmGłębokość naczynka: ok. 8-12 cmŚrednica w przewężeniu: ok. 3-5,5 cm.Pojemność naczynia: od 200 ml do 350 ml.
wyśmienite cappuccino, w czym jest wapń, nescafe dolce gusto zamienniki, cukru muscovado, gospodarstwo ekologiczne jura, herbata z amaretto, wody niskozmineralizowane, piccolo sklep, młynek metalowy czy ceramiczny, jak zaadresować pismo do dyrektora, marketing w firmie, newsletter system php
yyyyy