Description
Właściwości: orkisz zawiera w sobie więcej białka, tłuszczu oraz błonnika niż większość odmian pszenicy. Jest bogatym źródłem żelaza, wapnia, cynku, potasu oraz witaminy z grupy B. Dzięki spożywaniu orkiszu organizm człowieka się wzmacnia i jest polecany dla osób osłabionym. Płatki orkiszowe poprawiają kondycję włosów oraz paznokci, są idealne dla osób po zawałach oraz cukrzyków. Dzięki zawartości rodanidu, czyli substancji będącej naturalnym antybiotykiem, orkisz wykazuje właściwości przeciwbakteryjne i wzmacniające układ odpornościowy. Dodatkowo płatki orkiszowe obniżają poziom cholesterolu oraz poprawiają koncentrację. Zastosowanie: płatki orkiszowe można jeść zarówno surowe, jak i ugotowane. Warto dodać je do jogurtu, domowej granoli lub słodkich i wytrawnych wypieków. Z powodzeniem wykorzystamy je również w pielęgnacji twarzy, jako główny element maseczki nawilżającej lub oczyszczającej. Wyprodukowano w Polsce. Wartości odżywcze (na 100 g): Wartość energetyczna 334 kcal Tłuszcz 2,58 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g Węglowodany 61,34 g W tym cukry 2,16 g Błonnik 9,68 g Białko 11,41 g Sól 0,01 g Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ekspres do kawy kapsułkowy opinie, jak przygotować wodę z cytryną i miętą, woodneck, filiżanki do espresso z nadrukiem, biegać codziennie, kawa z reklamy telewizyjnej, gonduras, jak zatytułować maila w sprawie pracy, młynki do kawy opinie
yyyyy